Pavasarį džiovintus prieskonius keičia prieskoniai vazonėlyje

  • Paskelbė: admin
  • 2014 28 kovo
  • 0
  • 1 Views

Anksčiau prasidėjęs pavasaris paankstino vaisių ir daržovių asortimento parduotuvėse pristatymą prekybos tinkluose. Lietuviai nuo šiol gali mėgautis ne tik anksti pasirodžiusiais lietuviškais agurkais, bet ir prieskoniniais augalais vazonėlyje, įvairiomis salotomis.
Prekybos tinklo pardavimų duomenys rodo, kad prieskoninių augalų pardavimai, lyginant su pernai metų pavasario pradžia, augo net 35 proc., agurkų – 18 proc., o šviežių ridikėlių ir kopūstų pardavimai išaugo net keletą kartų.
„Pavasarį itin išauga prieskoninių augalų tiek vazonėliuose, tiek fasuotų, pardavimai. Todėl atsižvelgdami į šias tendencijas plečiame šviežių prieskoninių augalų asortimentą. O pastarųjų populiarumo pavasarį priežastis, manau, paprasta – žmonės po žiemos tiesiog ilgisi žalumos. Taigi, džiovintus prieskonius, jeigu tik yra galimybė, keičia šviežiais”, – kalba „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.
Pasak jo, labiausiai lietuviai pamėgę tokius prieskoninius augalus vazonėliuose kaip bazilikas, čiobrelis, mėta, rozmarinas.
Prekybos tinkle parduotuvėse jau pasirodė ir pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai bei lietuviškos salotos vazonėlyje. Pomidorais, kaip įprasta, planuojama pradėti prekiauti gegužės mėnesio pradžioje, o pirmosiomis lietuviškomis salotomis – gegužės viduryje. Pavasario pabaigoje parduotuvėse turėtų pakvipti ir braškėmis.

Parašykite komentarą