Šiemet užregistruoti 6 meningokoko atvejai, mirties atvejų nebuvo

Mama savo rankoje laiko kūdikio kojytę.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centre šią savaitę vyko ES/EEE šalių specialistų susirinkimas meningokokinės infekcijos tema, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras.

Šiame susitikime Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro ekspertai apžvelgė ES/EEE šalių epidemiologinę situaciją bei naujausias meningokokinės infekcijos stebėsenos, įskaitant molekulinės diagnostikos, rekomendacijas. Svarbiausia diskusijų tema apėmė klausimus, kaip integruoti genetinį tipavimą į invazinės meningokokinės infekcijos stebėseną.
 
Susitikime Lietuvą atstovavo ULAC medikė Asta Skrickienė, kuri savo pranešime pristatė meningokokinės infekcijos epidemiologinės situacijos tendencijas Lietuvoje.

ES/EEE šalių specialistų susitikimas vyko šią savaitę (kovo 2-3 d.) Europos ligų prevencijos kontrolės centre, Švedijoje.

Sergamumas meningokokine infekcija mažėja

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, šiemet per du mėnesius Lietuvoje užregistruoti 6 meningokokinės infekcijos atvejai, mirties atvejų nebuvo. Pernai per tą patį laikotarpį susirgimo atvejų buvo daugiau – dešimt. Meningokokine infekcija dažniausiai serga kūdikiai ir vaikai iki 5 metų amžiaus.
 
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras – pagrindinė, specializuota šalies įstaiga ekspertiniame lygyje bendradarbiaujanti su europine ekspertine institucija – Europos ligų prevencijos ir kontrolės centru.
 
ULAC medikai yra tarptautinių užkrečiamųjų ligų tinklų ekspertai, kasmet dalyvaujantys tarptautiniuose ekspertų susirinkimuose, yra kasmet apmokomi geros praktikos ir tokiu būdu yra vieninteliai šalyje turintys aukščiausią kvalifikaciją užkrečiamųjų ligų stebėsenos srityje.