6 maisto produktai, veiksmingai stiprinantys imunitetą

  • Autorius: Justinas B.
  • 2020, Gruodžio 17d.
  • 0
  • 486 Views
6 maisto produktai, veiksmingai stiprinantys imunitetą

Imunitetą stiprinti vertėtų visus metus, o ypač – šaltuoju metų sezonu. Imuniteto stiprinimo svarba ypač aktuali vyraujant COVID-19 pandemijai: stiprus imunitetas yra vienas veiksnių, lengvinančių ligos eigą. Remiantis medicinos atstovų rekomendacijomis išskyrėme šešis maisto produktus, teigiamai veikiančius imuniteto būklę.

1. Ciberžolė

Tai yra viena veiksmingiausių prieskoninių žolelių, kurioje randama virš 300 veikliųjų medžiagų, tarp kurių – kalcis, geležis, cinkas, skaidulos ir kiti. Ji pasižymi priešuždegiminiu, antivirusiniu, antibakteriniu ir priešgrybeliniu poveikiu, o tai teigiamai veikia ir stiprina imuniteto funkcionavimą. Ciberžolę rekomenduojama vartoti kartu su juodaisiais pipirais.

2. Česnakas

Česnakas dėl savo antiseptinių ir priešgrybelinių savybių tūkstančius metų naudojamas ajurvedos medicinoje kaip imunitetą stiprinantis preparatas. Česnakas yra natūralus ir antioksidantas, apsaugantis organizmą nuo bakterinių ir virusinių infekcijų. Česnaką rekomenduojama vartoti neapdorotą.

3. Vitaminu C turtingi produktai

Citrusiniai vaisiai, raudonosios paprikos, pomidorai ir kiti vitamino C gausūs augaliniai maisto produktai itin teigiamai veikia imuniteto būklę.

4. Prieskoninė arbata „Kadha“

Kadha yra ajurvedinis imunitetą stiprinantis gėrimas, kuris tradiciškai vartojamas kaip natūralus imunitetą stiprinantis vaistas, apsaugantis organizmą nuo įvairiausių peršalimo ligų ir lengvinantis simptomus.

ℹ️ Paprastas Kadha Chai arbatos receptas: į kaistuvą įpilkite du puodelius karšto vandens, įtarkuokite imbiero šaknį, įdėkite keturis gvazdikėlius, 5-6 šaukštelius juodųjų pipirų, 5-6 šviežio baziliko šakeles, cinamono lazdelę. Viską gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės kaitros apie 20 minučių. Išvirtą arbatą palikite kelioms minutėms atvėsti, paskaninkite medumi.

Kadha Chai arbata ajurvedinėje virtuvėje tradiciškai vartojama kaip natūralus imunitetą stiprinantis vaistas, apsaugantis organizmą nuo įvairiausių peršalimo ligų.

Siekiant teigiamo poveikio sveikatai, Kadhos arbatą rekomenduojama gerti po puodelį per dieną.

Imbieras

Imbieras gerina virškinimą, sušildo organizmą ir naikina toksinus organizme. Imuniteto stiprinimui vartokite šviežią imbierą įtarkuodami jo į rytinę šilto vandens stiklinę su citrina arba į kasdienę arbatą.

Riešutai

Riešutai gausūs įvairiausių naudingų maistinių medžiagų, stiprinančių imunitetą ir bendrąją organizmo būklę. Riešutus rekomenduojama valgyti po saujelę per dieną, prieš tai išmirkius juos vandenyje bent 8 valandas.

Būkite sveiki!

Justinas B.

Justinas yra redaktorius, rašytojas, internetinių projektų vystytojas. Siekia, kad skaitytojai gautų tvarią, patikrintą ir naudingą informaciją kiekvieną dieną.

Rodyti visus įrašus